Драгомир Драганов - интервю за Signal.bg (+ видео)
Публикувана от Hangman на 15-10-2012 17:30
Вторият инструментален албум на китариста Драгомир Драганов излезе в началото на октомври. Дискът "Beyond The Time", представен от "Double D Music" включва 13 композиции в мелодичен хеви метъл стил. В интервю за "Открит микрофон" на Signal.bg рокаджията разказва за проекта си:....
Разширена новина

 

 

Вторият инструментален албум на китариста Драгомир Драганов излезе в началото на октомври.

Дискът "Beyond The Time", представен от "Double D Music"  включва 13 композиции в  мелодичен хеви метъл стил.

В интервю за "Открит микрофон" на Signal.bg рокаджията разказва за проекта си: "И първият ми инструментален албум беше с 13 парчета, но не е с някаква цел. Всеки мотив идва по различен начин. Аз не мога да кажа, че имам някаква рецепта за правене на музика. Върти ми се в главата някакъв мотив и докато не го запиша, не ме оставя на мира. Много лесно станаха нещата с този албум. Започнах го някъде по Нова година, нямах нито един тон записан, защото 2009-та, 2010-та и 2011-та издавах албуми на колеги. Изведнъж остана някакво време, седнах и очевидно се е било натрупвало през тези години, просто за два месец бях готов. Тогава се появи и групата "Еталон" - това ми е новата група. Започвахме репетиции и от май месец активно правим музика и с тях."

Скоро ще бъде факт и първият музикален албум на рок бандата "Еталон", споделя Драго, който е и основател на групата. Песните са изцяло негови и ще звучат с български текстове, увери той.

"Double D Music" помага на младите музиканти и не само. И народни музиканти са свирили и продължавам да записвам народни музиканти и певци. Още през 2009-та година излезе албумът на Димитър Аргиров - "Песните на баща ми", после през 2010-та пуснахме и албума на Илия Аргиров" - обяснява музикантът, който е и собственик на лейбъла.

Още за музиката на Драго Драганов може да научите от интервюто на музиканта за "Открит микрофон".