25-10-2021
Харесай във Facebook

Произволно видео
Случайна снимка


Клуб "Fans" 30.05.2009
Албуми

Dragomir Draganov
"DRACOUSTICA"

Еталон
"Победител"

Dragomir Draganov
"Bleeding Earth"

Българи

Еталон
"Никога На Колене"

Dragomir Draganov
"BEYOND THE TIME"

Приятели

The A.X.E. Project
История на групата

Възникването на проекта води началото си в далечните 1991-1994 г., когато по идея на Георги Георгиев, се събира състав, който да запише грандиозния за времето си проект, наречен „Последната битка на Тангра “, рок опера представяща един от мрачните периоди на българската история.. Замисълът е на Георги Георгиев (вокал и автор на музиката), Росен Георгиев (китара и аранжимент) и Петър Петров (автор на текста).Работата по проекта започва 1991 г. До преди това всеки от тях е работил индивидуално в местни групи в гр. Монтана. Реализацията на този проект налага събирането на сериозни музиканти и така през 1994 г. се сформира първият състав под името A.X.E., който да запише увертюрата на рок-операта.  Записът се продуцира от двамата братя Росен и Георги и е направен в студио "Брод", град Лом с участието на гост музиканти от локални банди.Една година по късно, през 1995 г. групата прави първият си концерт пред публика под името A.X.E. с участието на гост музикантите от Mountain Lion. Същата година парчето, записано в студиото достига до второ място в класацията на Благоевградското Радио. През 1996 г. Формацията дава първото си интервю за същото радио и започва да търси спонсор за завършването на целия проект.
Следва пауза от една година и през 1997 г. Формацията отново излиза на концерт, съвместно с Mountain Lion като гост музиканти. В репертоара са включени авторски песни в стил хард рок и хеви , кавър версии. Концертът остава с много силни отзиви. За съжаление 6-те авторски парчета, изпълнени на този концерт не достигат до студио, тъй като през 1998 г. групата решава коренно да промени стила и концепцията като цяло, в търсене на свой собствен стил музика. Росен и Георги започват разработването на концептуален проект с готическо звучене.

След 2000 г.

В  периода 2000-2001 г. братята събират група с основно предназначение да доразвие идеите и да отсее материала , който да влезе в първият албум. Формацията работи студийно, без концертни изяви и се разформирова през късната есен на 2001 г., когато започват и записите на първият диск от проекта, озаглавен „Stories from a twilight realm – part I“. Диска включва 9 композиции в новият стил. Основно по записите работят Росен и Георги, които са ядрото на новата формация. Двамата сами продуцират албума - от записването до миксирането на песните.
Работата продължава повече от година, като през пролетта на 2002 г. към проекта се привлича и вокалистка, която трябва да бъде в основата на новият проект . Така след прослушване е избрана 16 годишната Биляна Ценова (Били), чиито самороден глас пасва идеално на концепцията на формацията. Така се очертава ядрото на бъдещата група, която ще работи по проекта. Новият стил и новата идея налагат и промяна на името на формацията. Групата се преименува от A.X.E. в The A.X.E Project и през пролетта на 2002 г. , с участието на двама гост музиканти завършват първият албум на групата. Завършеният продукт е представен на издатели от България и чужбина. Албумът е издаден в ограничен тираж от Digispherium Music и се разпространява предимно чрез поръчки в интернет. Към настоящият момент дискът е изчерпан от пазара. 
Дискът не остава незабелязан и през 2003 г. е оценен от сп. "Про-Рок" /бр.12,2003/ като концептуален и силен. Получава оценка 7 от 10 и привлича вниманието на феновете към групата. Още в края на 2002 г. започват прослушвания за събиране на концертен състав, който да представи новият стил .


2005-2007                                                                                           
През 2005г за записите на демо версия на вторият диск към проекта е привлечен Марин Иванов, който със своето виждане за музиката отваря нови хоризонти за развитие на идеите. Заедно с Росен и Георги , тримата създават ядрото на проекта, с неизчепаеми идеи и аранжименти.  Новият материал е събран под формата на мини-албум с работно заглавие "Angels Without Wings".
В началото на 2007-ма групата излиза  извън студиото като прави своя удар с  участие като откриваща банда в минитурнето на Evergrey и Stonegard в България. Това е годината, в която Петър Светлинов (Ciroza) се присъединява към проекта, първоначално за двата концерта , а след това като постоянен барабанист на групата.   Музиката и сценичното шоу са  приети с голямо одобрение и ентусиазъм от публиката и на двата концерта. Групата прави 30 минутен гиг, който включва както песни от двата демо-албума “Stories From A Twilight Realm Part I” и “Angels Without Wings”, така и кавър на небезизвестния хит "Nemo" на Nightwish. 
След зашеметителният дебют пред публика същата година следват още две уникални изяви за групата. The A.X.E. Project  е избрана да бъде съпорт на концерта на Brazen Abbot и Joe Lynn Turner на фестивала Беркрок 2007. През май бандата печели битка с 168 групи от цяла Европа и попада сред 70-те групи избрани за участие в един от най-продължителните европейски метал фестивали Metal Heads Mission Open Air 2007, в Евпатория, Украйна. Там групата е избрана да открие последната вечер на фестивала за хедлайнерите Suffocation (USA). За двата фестивала проектът се нуждае от постоянен китарист и след прослушване, към групата се присъединява Кирил Кертев.Отзивите за представянето sa повече от добри. В Украйна групата заснема и първият си професионален концертен видеоклип, който година по късно влиза в официалното ДВД на Фестивала.
През зимата на 2008г. Вокалистката на проекта Биляна Ценова взема решение да напусне групата. Следва ново прослушване и след дълги колебания групата се спира на Вероника Георгиева(Рони), по онова време вокалистка на софийската формацията Virus. По стечение на обстоятелствата обаче групата успява да работи с нея само 1 месец през настоящата година и трябва да изчака до 2009-та за да я привлече за постоянно в групата. Междувременно за поетите ангажименти през 2008-ма , групата ползва услугите на гост вокалистки, чакайки завръщането на Рони в групата. Така през 2009-та е затвърден окончателният състав на проекта, който продължава да работи и до днес.

Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.
На линия
Гости на линия: 1
Регистрирани на линия: 0


Общо регистрирани: 50
Най новите членове: LordSyava